Gå til sidens hovedinnhold

Tiltalt etter å ha sovnet av: Utviklingshemmet mann døde i badekaret

Mann i 70-årene døde etter at vakten sovnet av.

En mann i 60-årene er tiltalt for uaktsomt å ha forvoldt en annens død i Midt-Troms i november i fjor. Saken skal opp i Nord-Troms og Senja tingrett på Finnsnes 14. og 15. oktober.

Den tiltalte 60-åringen var på jobb med ansvar for en psykisk utviklingshemmet mann i 70-årene, som hadde døgnkontinuerlig tilsyn. Det opplyser politiet i Troms i en pressemelding tirsdag.

I forbindelse med at mannen tok et bad, har tiltalte satt seg på stua etter at mannen tok plass i badekaret, ifølge politiet.

På grunn av alkoholinntak samme ettermiddag og kveld og/eller generell tretthet, skal tiltalte ha sovnet. Etter 2-3 timer ble tiltalte vekket av at telefonen ringte. Mens tiltalte sov, har mannen han hadde tilsyn med druknet i badekaret, skriver Troms politidistrikt.

– Politiet har etterforsket saken med blant annet avhør av tiltalte, vitner, gjennomgang av telefondata og obduksjon av avdøde, sier politiadvokat Hanne Simonsen i Troms politidistrikt.

Tiltalte har erkjent forholdene slik de er beskrevet i tiltalen og har erkjent straffeskyld.

Statsadvokaten har tatt ut tiltale etter straffelovens § 281 for uaktsomt å ha forvoldt en annens død, og har oversendt saken til Troms politidistrikt for utøvelse av aktoratet. Strafferammen er fengsel inntil 6 år.

Les også

Ymer fant den savnede på Grytøya: – Det er like godt hver eneste gang du berger liv

Les også

Edvin tar pause fra Facebook etter grov hets: – Jeg orker ikke stå i alt det stygge