Gå til sidens hovedinnhold

Tommy klar for NM: – Har hatt mange slitne kvelder

Frisøren er blant de fire siste som nå kjemper om å bli årets lærling, men han tenker ikke gi seg der.

– Målet er jo å bli så god som overhodet mulig i virket mitt.

Gode meritter

Tommy Meistad jobber til daglig hos Kvass Frisør i Harstad. Han har akkurat blitt valgt ut blant de fire beste frisørlærlingene i landet. Konkurransen er i regi av Norske Frisør- og Velværebedrifter og kalles gjerne Frisør-NM. I april er det finale hvor han kan stikke av med tittelen årets lærling.

Les mer

Tommy ble fortalt at han ikke var god nok. Nå tar han igjen med saksa

– Det føles veldig bra. I år er hele konkurransen digital, så vi har bare blitt vurdert på bilder vi har sendt inn av bidragene våre. Det er deilig å få en bekreftelse på at jeg ligger i toppen. Finalen avgjøres av internasjonale dommere som skal gå gjennom de fire bidragene og kåre det som er best.

Meistad har tidligere deltatt i flere frisørkonkurranser og har en imponerende merittliste å forsvare.

– To ganger har jeg blitt beste lærling i Nord-Norge og i tillegg har jeg deltatt konkurranser for opplæringskontoret i nord, for å nevne noe.

Slik suksess blir det forventninger av.

– Jeg føler jo absolutt et press. Og det er nok en av grunnene til at jeg jobber så mye. Jeg blir livredd for å tape og vil være best. Det blir mye overtid og helgejobb for å holde håndverket på plass, men jeg elsker det jeg driver med.

Terper på det maskuline

Når han nå deltar i norgesmesterskap for første gang er selvtilliten fortsatt på plass om noe mer ydmyk enn tidligere.

– ­Det er ren pining å skulle vente flere uker på avgjørelsen. De andre er veldig flinke og nivået er høyt. Jeg er litt redd for at jeg kanskje er noe smal i stilen min da jeg bare har fokus på skjegg, herreklipp og det maskuline utrrykket, men jeg er nødt å ha trua.

Tommy legger ikke skjul på at den er den maskuline stilen som inspirerer han når han jobber. Mye av teknikkene har han måtte lære seg på egenhånd.

– Klart jeg er opptatt av det maskuline. Der er der jeg har hatt suksessen min. Det er det jeg vil være best på. Det har forvunnet en del fra lærebøkene, så jeg er nokså selvlært. Egentlig er jeg veldig stolt over hvor langt jeg har nådd med så lite hjelp.

Les mer

Havbadeklubben ved UiT: – Iskalde grøss gir kickstart på helga

Han sier det ligger mye arbeid bak talentet

– Ja, dette har ikke kommet gratis. Det har vært mange lange dager og slitne kvelder, men når man får bekreftelser som nå er alt verdt det.

Ambisjonene står det heller ingenting i veien for.

– Målet er jo etter hvert å kunne være såpass god at jeg kan konkurrere i VM, men vet at jeg har lang vei å gå. Jeg har nådd alle målene mine til nå, så jeg tenker ikke gi opp med det første. Nå må dere bare krysse fingrene for meg.

Les mer

Kristin brukte mammapermisjonen til å realisere drømmen: – Jeg ser ikke på de andre som konkurrenter