Gå til sidens hovedinnhold

Torsdag kveld: Tre nye smittede i Harstad

Smitte på fly, båt, pub og nå til slutt tre positive prøver.

Sent torsdag kveld melder kommuneoverlege Jonas Holte at de har fått tre nye positive koronaprøver fra Mikrobiologisk avdeling i Tromsø.

– Prøvene ble tatt 14. juli på Luftveisklinikken. Alle de tre nye positive personene har kjent smittevei og har vært i karantene siden tirsdags kveld. Det er generert noen få nye nærkontakter som følge av disse tre positive prøvene, sier han.

Tidligere på dagen torsdag ble det klart at personer som senere har testet positivt har tatt både båt og fly til Harstad den siste uken.

Smitte på Meløyvær

Ikke lenge etterpå ble det kjent at kommunen har smittesporet en person som fikk positiv hurtigtest på Luftveisklinikken. Siden dette var en kjent nærkontakt til en smittet et annet sted i landet, er det stor sannsynlighet for at den ordinære prøven også kommer til å bli positiv.

– Dette får vi svar på i morgen av Mikrobiologisk avdeling. Den smittede har vært på Meløyvær forrige helg sammen med en større gruppe personer. Fire fra denne gruppen har nå testet positivt, men bare en av de positive oppholder seg i Harstad. Alle nærkontaktene til disse fire smittede er satt i karantene og testet i dag.

Les mer om tilfellet på Meløyvær her:

Les også

Fire testet positiv som har vært på puben: – Ufyselig å få det så nært

Som en del av smittesporingen ber kommunen alle som var på Meløyvær pub fredag 9. eller lørdag 10. juli om å teste seg.

– Vi har sendt SMS med anmodning om å teste seg til alle som hadde registrert seg som gjest på puben i helgen. Samtidig vet vi at mange ikke benytter seg av frivillig registrering, så vi håper med dette å nå disse med samme oppfordring om å teste seg hvis man har vært innom puben fredag eller lørdag.

Ber folk laste ned app

Selv om man tester seg, er det ikke nødvendig å gå i karantene dersom man ikke har symptomer. Dersom du har symptomer, må du gå i umiddelbar karantene. Du bør da ringe Pandemitelefonen, slik at de kan sette deg opp til en hurtigtest.

Harstad kommune anbefaler alle å laste ned Smittestopp-appen.

– Sammenliknet med tidligere i pandemien, er smittesporingene nå større og mer kompliserte. Dersom flere hadde brukt Smittestopp appen, ville det gjort smittesporingsarbeidet lettere.

Les også

Nå blir det dårlig vær i Harstad minst én uke framover: – Hit må du reise for å finne sommeren