Oppdatert: Politiet sa først at mannen i 30-årene som var involvert i en ulykke på Rolla var hardt skadet. Senere på dagen sier pressevakta på UNN at mannen nå behandles for lettere skader. Dette melder NRK Troms klokken 1230. Det pågår fremdeles arbeid på stedet.

Politiet har fortalt at de skal etterforske ulykken.

Opprinnelig sak: Troms politidistrikt melder klokka 09.16 onsdag at det har vært en trafikkulykke på Rolla i Ibestad. Brann og ambulanse jobber på stedet.

Operasjonsleder Karl Erik Thomassen ved politiet forteller at det dreier seg om en lastebil med gravemaskin på skal ha kjørt i grøfta langs fylkesvei 7802, som går mellom Rollnes molo og Hamnvik - ofte kalt Bygdaveien.

– I grove trekk dreier det seg om en lastebil, type krokløfter, som har velta. Etter ambulansepersonell fikk frigjort føreren ble han fraktet til UNN Tromsø med luftambulanse, sier han.

Føreren, en mann i 30-årene, skal ikke være bosatt i Ibestad kommune, men et annet sted i Nord-Norge. Han skal ha hatt alvorlige skader etter ulykken.

Like før klokka 11 forteller Thomassen at den ene kjøreretningen nå er åpnet slik at trafikk kan slippe forbi. Lastebilen ligger fortsatt delvis på veien, delvis i grøfta.

– Nå har politiet en rekke gjøremål for å etterforske hva som har skjedd. Vi har også tilkalt Statens vegvesen og Havarikommisjon for vei for bistand.