Gå til sidens hovedinnhold

Tre fly til Evenes med smittede om bord de siste syv dagene

Smittede har reist med fly til og fra Evenes.

Tre flyavganger til og fra Evenes har hatt personer smittet med covid-19 om bord. Det viser ferske tall fra Folkehelseinstituttet.

Vi vet ikke om disse smittede passasjerene kan knyttes til de to siste positive koronaprøvene som ble avgitt i Harstad i forrige uke. Det er likevel ikke usannsynlig, da kommunen forteller iHarstad at de to tilfellene er importsmitte, og at kilden regnes å ikke komme fra noen kommuner i landsdelen.

Lav smitterisiko

Selv om man har vært på samme fly eller båt som en som er smittet, er det ikke slik at man automatisk havner i karantene, skriver Nordlys.

Det har kommet fire fly til og fra Tromsø de siste åtte dagene der der en eller flere passasjerer har vært smittet.

– Basert på erfaring fra Norge og andre land, anses smitterisikoen som lav for andre passasjerer, skriver FHI på sine egne nettsider.

Så lenge man ikke har symptomer, er ikke karantene nødvendig.

– Alle andre som har vært om bord på de spesifikke reisene oppfordres til å være oppmerksomme på egen helse og ta kontakt med helsetjenesten dersom de får symptomer på luftveisinfeksjon, skriver FHI.

– På reiser med plassreservasjon blir passasjerer som har sittet i nærheten av en person med bekreftet smitte kontaktet direkte av lokale helsemyndigheter. Disse passasjerene blir informert om videre oppfølging i forbindelse med smittesporing, skriver de videre.

Les også

For ti år siden veide han over 100 kilo. I helga deltok Hallvard på mesterskap i nok en idrett

Disse avgangene gjelder det:

23. juni klokken 10.25: Bergen - Trondheim - Evenes (Widerøe)

23. juni klokken 10.45: Evenes – Oslo (SAS)

22. juni klokken 08.40: Oslo – Evenes (SAS)