Fredag gikk Trine-Lise Henriksen til topps i Glow International Photography Awards. I alt var det fem gullvinnere og Trine-Lises bilde ble plukket ut blant cirka 1.300 fotografier. To av bildene hennes er også topp ti i en nasjonal fotokonkurranse.

– Siden jeg for det meste jobber med nyfødtbilder, var det ekstra stor stas å vinne i portrettkategorien. Lyssettingen, komposisjon og kreativitet var det som gjorde at jeg trakk det lengste strået.

Må hele tiden utvikle seg

I følge Henriksen må man være kreativ for å bli en god fotograf. Hun bruker mye tid på å studere omgivelsene rundt seg. Overalt hvor hun går leter hun etter det neste motivet.

– Det er også viktig at man hele tiden utvikler seg som fotograf. Hvis man ikke er nytenkende vil det være vanskelig å bli flinkere å ta bilder. Det går en del tid til å delta på kurs, men det er verdt det.

Det var etter moren døde at Henriksen virkelig så viktigheten av fotografi. Det å kunne fange øyeblikket og ta vare på det i evig tid.

– Jeg fikk mitt eget kamera i julegave, og bare seks måneder senere døde mamma. Det gjorde at jeg virkelig lærte viktigheten av å ha bilder. Hele min ungdomstid jobbet jeg også som ekstrahjelp på To-Foto. Der lærte jeg mye.

Les også

Lanserer samisk klesmerke fra Harstad: – Ønsker å formidle viktig kulturarv

Håndverk vs. kunst

Trine-Lise ser på seg selv som både håndverker og kunstner. Når hun jobber med private prosjekter kommer kunstneren frem, mens på jobb er det håndverk.

– Det er en blanding av begge i alt jeg gjør, men det er når jeg deltar i konkurranser at jeg virkelig får jobbet kreativt. Det som var ekstra gøy i denne konkurransen, var at det er fotografer jeg ser opp til som var dommere. Selv om det ikke var pengepremie, er det at jeg har vunnet god reklame når man skal markedsføre seg selv.

Ved siden av jobben som fotograf jobber Trine-Lise som kabinpersonale for Norwegian.

– Jeg ble rett og slett dritt lei, og det var en periode hvor jeg ikke tok noen bilder. Jeg elsker å reise og det fikk jeg gjøre gjennom jobben i Norwegian. Etterhvert begynte jeg å leke meg med kameraet igjen. Så satt jeg plutselig der. Med jobb i Norwegian og eget studio.


Balanserer jobbene

Inntil videre går det bra å balansere jobben i lufta og på bakken, men det tar på, og Trine-Lise tror at hun med tid og stunder må konsentrere seg om jobben i studioet.

– Det er vanskelig å slutte i jobben hos Norwegian. Den gir meg muligheten til å se verden. Tiden jeg er hjemme går til fotooppdrag, så redigerer jeg bildene på hotellrom rundt om i verden. Fra høsten får jeg en assistent, og det kommer til å hjelpe på arbeidsmengden.

Når det kommer til drømmeoppdraget så har hun ikke det. Det hun har er en drømmejobb.

– Jeg elsker å undervise. Hvis jeg da hadde fått lov til å reise rundt i verden og undervist i fotografering, så hadde det vært helt supert. Da hadde jeg fått gjøre de to tingene jeg elsker mest. Reise og ta bilder.

Les også

«Alle» vil ha Anniell: - Min oppgave er å lage stemning

Les også

Håkon ble plutselig realitystjerne i Korea: – Der er Norge et eventyrland