Highasakite består av Ingrid Helene Håvik (vokal) og Trond Bersu (trommer). Bandet ble dannet i 2010 og besto i starten av Håvik og Bersu. I 2012 ble det utvidet med Marte Eberson og Øystein Skar på keyboard og Kristoffer Lo på gitar. I februar 2012 slapp de debutalbumet sitt, All That Floats Will Rain. Albumet fikk blant annet terningkast seks av Dagbladets anmelder.

For deres andre album, Silent Treatment (2014), ble bandet kåret til årets popgruppe under Spellemannprisen 2014. For albumet Camp Echo (2016) fikk Highasakite Spellemannprisen 2016 i klassen popgruppe.

I 2017 forlot Eberson, Skar og Lo bandet, og bandet besto igjen av grunnleggerne Håvik og Bersu. Etter en lengre rettstvist om bandnavnet mellom de fem medlemmene, ble Ingrid Helene Håvik tilkjent enerett til varemerket Highasakite høsten 2019.

– Highasakite har vært et av Norges viktigste band de siste ti årene, og står blant annet bak noen av tidenes aller beste poplåter laget på norsk jord, skriver festivalsjef Jan Santocono i en pressemelding.

Konserten er 4. november i Thon Arena Nord-Norge.

– Bandets kombinasjon av musikalitet, kunstneriske ambisjoner og vilje, gjør hver Highasakite-konsert til en unik opplevelse. Etter en forrykende festivalsommer under åpen himmel er bandet klare for å ta med seg magien under tak og inn til Bakgården LIVE.

Deres siste album Mother fra 2022 har fått gode anmeldelser. NRK P3 skriver at bandet « ... har vært med på å definere lydbildet til en hel generasjon.»

NRK skriver at Mother er gjennomført til fingerspissene. «Med «Mother» beviser Highasakite at de i 2022 fremdeles er et av Norges viktigste band,» heter det i anmeldelsen og terningkast 5.

På den nye platen har Ingrid Helene Håvik og Trond Bersu med seg Kristoffer Bonsaksen og Øystein Moen som musikere.

– Anført av en glitrende Håvik er dette et album som understreker hvor viktig det er for norsk elektronisk pop at Highasakite fortsetter å eksistere, skriver NRK.