Lofotposten: De fire turistene som satt i hytta som blåste på havet ved Å i Lofoten søndag anmelder eieren av campingplassen og søker om erstatning.

– Vi var i livsfare, og alt vi hadde med oss ligger på havets bunn, sier Vincent Dussauze til NRK.

Det blåste kraftig i Lofoten søndag, og hytta tålte ikke vinden. Dussauze og de tre andre ble reddet opp av det iskalde vannet og sendt til sykehus. To har fått påvist bruddskader i ryggen og kan ikke skrives ut ennå.

Fløy gjennom lufta

Han er mindre imponert over dem som har satt opp disse hyttene.

– Det føltes som at vi fløy gjennom lufta. Alt gikk veldig fort, men jeg rakk å tenke: «nå dør vi».

Politiet etterforsker om byggene holdt god nok standard. De skal snakke med eieren av campingplassen og sjekke stedet. Også Moskenes kommune vurderer å opprette sak.

– Dette har vært en sjokkerende hendelse for både våre gjester og for oss. Heldigvis kom brann- og redningsmannskaper fort til stedet, og alle gjestene er evakuert og er tatt godt hånd om, sa eieren av campingplassen til Lofotposten mandag.

Har ikke svart

Han har ikke svart på NRKs spørsmål om han synes fundamenteringen av hytta var god nok. Han har heller ikke svart på kritikken fra turistene.

Det er selskapet Moskstraumen AS som eier camingplassen. Dette selskapet eies av de Oslo-baserte selskapene Tsambiko Holdng AS og Divitias AS.