Gå til sidens hovedinnhold

UiT-studentene får fri på samefolkets dag

Utvidet ledermøte ved UiT Norges arktiske universitet støtter Studentparlamentets initiativ om å gjøre Samefolkets dag til en undervisningsfri dag.

– Samtlige dekaner og hele ledelsen ved UiT berømmer Studentparlamentets initiativ og imøtekommer deres ønske om å innføre undervisningsfri ved UiT Norges arktiske universitet den 6. februar, sier rektor Anne Husebekk etter ledermøtets beslutning denne uka.

Studentparlamentet hadde i utgangspunktet tre krav i en resolusjon fra tidligere i vår, og har med behandlingen i utvidet ledermøte ved UiT fått innfridd det første av disse. De to øvrige kravene fra Studentparlamentet var å arbeide for et nasjonalt vedtak om å gjøre 6. februar til en rød dag, samt jobbe for at alle arrangementer ved universitetet denne dagen spres utover uken dagen befinner seg.

Les også

Márjá baner vei for samisk mote: – Partykofta mi er sydd av gardiner

Glad for støtten

– Jeg er veldig glad for den brede støtten fra UiT for den samiske nasjonaldagen. Jeg er stolt av at det er vi på UiT som går foran i denne typen saker. Dette har vært en viktig sak for parlamentet som vi nå skal feire, og vi gleder oss til kommende 6. februar, sier Herman Siggerud, leder for Studentparlamentet ved UiT.

Datoen 6. februar ble valgt for å markere det første samiske landsmøtet som samlet samer fra Norge og Sverige i Trondheim, 6. – 9. februar 1917. Siden 2003 har 6. februar vært offisiell flaggdag i Norge.

Les også

«Alle» vil ha Anniell: – Min oppgave er å lage stemning