(Avisa Oslo) Natt til onsdag rykket politiet ut med to patruljer ti et av Brun og Blid sine solstudioer i Pilestredet. Årsaken var en utløst innbruddsalarm.

Da politiet kom til stedet ble det klart at det ikke hadde vært innbrudd. De møtte nemlig på en kvinne i 30-årene som hadde tatt sol kvelden før, og sovnet på solsengen.

Politiet var på stedet ved 04-tiden natt til onsdag, og kvinnen skal ha opplyst at hun la seg i solsengen ved 23-tiden.

– Hun var nok litt forfjamset. Hun hadde jo sovet en stund, så det er jo ikke så rart, sier operasjonsleder Erik Sannes til VG.

Glemte å låse døren

Thorbjørn Frantzen er daglig leder for Brun og Blid-kjeden. Han sier det ikke er ofte at kunder blir liggende i flere timer etter stengetid,

– Nei, det er ikke ofte. Jeg tror jeg bare har hørt om det en gang tidligere, sier han til Avisa Oslo onsdag formiddag.

Da er det noen timer siden alarmen gikk natten før. Frantzen forteller at han har fått opplyst at solsenteret i Pilestredet ble gjennomgått før stengetid tirsdag kveld, men at den sovende kvinnen ble oversett.

– Grunnen til det er at alle dørene til rommene på solsenteret var åpne. Man undersøker jo ikke om det er folk i rom med åpne dører, så da ble ikke det rommet sjekket, sier han.

– Denne kvinnen må ha vært usedvanlig trøtt, siden hun også glemte å låse døren, legger han lattermildt til.

Lett å sovne

Brun og blid Solsenter AS har ifølge sine egne nettsider over seks millioner besøkende i året fordelt på kjedens cirka 130 solsentre. Selskapet er heleid av selskapet Brun og Blid Holding AS, som også har datterselskapene FSI Solsenter AS og Norsk Solariumservice AS. Til sammen omsatte selskapene for flere titalls millioner kroner i 2020.

At det ikke er ofte noen blir liggende i solsengen i flere timer betyr ikke at den daglige lederen ikke har forståelse for at kvinnen endte opp med å ta seg en lur.

– Jeg vet jo hvor lett det er å sovne når man tar sol. Etter julestria og når det er så kaldt ute som det er nå er det nok ekstra lett å slukne i varmen, så dette skjønner jeg veldig godt. Vanligvis våkner man jo når solsengen slås av, eller etter en liten stund, når det blir kaldt, men er man skikkelig trøtt er det jo deilig å bare bli liggende, sier han.

Vekter varsles

Frantzen forteller at det skal være mulig å benytte seg av solsentrene til Brun og Blid, selv om man har litt dårlig tid før stenging.

– Det er ikke slik at alarmene slår seg på rett etter klokken 23.00, men det kan være greit å ikke bli liggende så veldig lenge over. Dørene kan åpnes med en knapp på innsiden, så det skal ikke være noe problem å komme seg ut.

Han forteller at alarmen utløses først når man beveger seg fra hvert enkelt av de små rommene og ut i lokalet. Da blir gjerne en vekter varslet, og i dette tilfellet også politiet.

– De skjønte nok fort at her var det bare noen som hadde vært litt uheldig midt i julestria, sier han og legger til at han ikke har fått snakket med vekteren eller kvinnen som ble låst inne.