Politioverbetjent Morten Augesen forteller iHarstad like før 1930 fredag at søket i, og rundt, havnebassenget i Harstad fortsatt pågår.

– Siden han sist ble observert ved havna er vi redd for at han har havnet i havet. Derfor er alle ressurser lagt i søk rundt havnebassenget. Dersom han ikke er der, håper vi han er i trygg bevaring på land et sted, forteller han.

Dykkere og helikopter

Politiet har nå satt inn politihelikopter fra Tromsø i søket etter 15-åringen. Augesen oppfordrer folk til å komme med tips i saken.

– Vi samler inn informasjon fra publikum fortløpende, og ønsker gjerne flere skal melde seg dersom de har tips, sier han.

Søket etter 15-åringen startet fredag ettermiddag innenfor moloen i havnebassenget.

Like etter klokken 20 fortsatte letemannskap i båt med dykkere å søke nærmere Larsneset. Politihelikopteret driver samtidig søk mellom Larsneset og Gangsås. En rekke frivillige leter også i hele havneområdet. Flere er utstyrt med hodelykt og lommelykt. De leter både i vannkanten og i båter som ligger fortøyd.

– Vi fortsetter søket med full styrke utover kvelden og natta, sier Augesen.

Politiet jobber ut fra flere teorier om hvor 15-åringen kan være.

– Det jobbes parallellt med etterretning og etterforskning opp mot flere hypoteser om hva som kan ha skjedd, fortalte Kim Bådsvik ved politiet i Harstad tidligere fredag ettermiddag.

Oppdatering klokken 2130:

Kystvakten har ankommet leteaksjonen. De bistår med skipene KV Andenes og KV Heimdal.

– Skipene bidrar med søk fra sjøsiden. Småbåter og ROV (Fjernstyrt undervannsfarkost) søker i strandsonen, melder Kystvakten.

Har du tips i saken, ta kontakt med politiet på tlf: 02800.