Nå som sommeren endelig er kommet skal iHarstad kåre Harstads beste badeplass - en gang for alle.

Kandidatene er sendt inn fra våre følgere på Instagram og Facebook, og vinneren skal kåres av våre kjære iHarstad-lesere.

Les mer om kandidatene lenger ned på siden og stem på den badeplassen du mener er best. Avstemningen avsluttes Tirsdag 5 juli, og vinneren vil bli annonsert på vår nettside.

La den beste badeplassen vinne!

Øyriket

Trodde du dette var en strand ved Middelhavet? Neida, den er rett utenfor stuedøren - i Øyriket i Harstad. Med sine 170–180 strender er valgmuligheten i Øyriket stort.

Elgsnes

Elgsnes har en nydelig strand med sand langt ut i havet. Vannet er klart og utsikten er fantastisk.

Gressholman

Gressholman ligger et godt stykke unna sentrum, men er absolutt verdt turen. Gressholman er mer enn bare en badeplass. Stedet er godt organisert og ivaretatt med mulighet til å kaste søppel, ligge på stranden, sitte på benker, grille i bålpanne og bade i havet.

Hagavatnet

Hagavatnet er blitt ungdommens møtested. Hver sommer møtes ungdommer fra alle deler av byen for å bade og nyte solen. Vannet har rikelig med plasser å sole seg og noen få benker man kan sitte på. Det har også en flytebrygge ute i vannet som man kan svømme til.

Jektholtet og Jektvika

Dette er utenfor et nabolag, så man må vise litt hensyn, men bergene utenfor Jektholtet og Jektvika er virkelig en perle. Jektholtet og Jektvika har et langstrakt bergområde med både badestige, strand, gapahuk, båthavn og benker.

Harstad Camping

Harstad camping er også et velorganisert og ivaretatt møtested. Her har man mulighet til å både bade, sole seg, sitte på benker og campe. Dette er en av de mer kjente møteplassene, så det kan være ganske fullt til tider.

Bølgebryteren utenfor UIT

Bølgebryteren utenfor UIT egner seg nok best til bading, ettersom underlaget er hardt. Om du ønsker å hoppe eller stupe så er bølgebryteren perfekt for deg. Bølgebryteren sperrer også godt for eventuelle bølger på en vindfull dag.

Forhamn

Forhamn er en skjult perle, men utfordrende å få seg til. Man må enten gå langt, eller reise innover med båt. Forhamn har mye å tilby, blant annet plasser å sole seg, plasser å grille, benker og høye hoppeplasser.

Altevågen

Altevågen er et av alternativene som er nærmere sentrum. Altevågen er langgrunt og har fine bademuligheter. Det er også en plass som er godt egnet for hengekøyer, telt og bål.

Grunnvannet

Grunnvannet er et kjent og godt tilrettelagt vann i folkeparken. Her er det muligheter for grilling, soling og bading. Vannet har både benker og bålområde. Vannet ligger også nært andre aktivitetstilbud som frisbeegolf, tufteparken og fine turområder.