– Dette blir hinsides bra.

Ordene kommer fra Høyres Rune Stenstrøm som i flere år har ivret for skatepark i Harstad. Området skal også kunne brukes av BMX- og sparkesykler.

Nå er de fleste partiene i Harstad enige om at det bør bygges.

– Det blir noe helt annet enn sponplater. Rett og slett helt rått, sier Stenstrøm etter å ha sett illustrasjonene.

Pristilbudet fra Betongpark viser at man må ut med opp mot 15 millioner kroner. Kommunedirektøren og administrasjonen anbefaler å bygge ved parkeringshuset nært Equinor og Sjøkanten. Samtidig foreslås også et mindre anlegg ved det nye kjøpesenteret Alti Harstad ved Larsneset.

– Begge plassene har jeg spilt inn tidligere og mener det er ganske så perfekt. Det er nært busser og biler og andre tilbud som den kommende videregående skolen og mange andre tilbud, sier Stenstrøm.

Vil ha NM til Harstad

Stenstrøm tror at en stor park i Seljestad-fjæra vil bli lagt merke til over hele landet.

– Jeg gleder meg allerede til å se hva dette kan få av følger etter 20 år. Når du får tilbudet vil mange bli interessert. Det er bare å se på frisbeegolf og sykkelparken.

Dette vil dra folk fra mange andre byer, for eksempel en familie fra Sortland jeg kjenner til som har vært her hver helg i høst.

Investeringskostnadene for en utendørs skatepark er – basert på sammenlignbare realiserte prosjekt – i størrelsesorden 10 - 15 millioner kroner. Tomteverdien er da satt til kr 0 og forutsatt at det ikke vil være behov for særskilte infrastrukturtiltak i anleggets nærhet.

Les også

Torje er en av råne-Harstads ildsjeler: – Jeg gikk fra å være ingen, til å være et kjent fjes i Harstad

Må tenke støy i sentrum

Kommunedirektøren anbefaler en mindre skatepark nær Arena Larsneset der det skal være trivelig for mange grupper.

– For denne byplassen vil være lurt å tilrettelegge for flere forskjellig aktivitet – deriblant mindre skateelement, som ikke gir så mye støy som kan komplementere skateparken i Seljestadfjæra. Her kan vi se for oss at ungdommen bruker begge parkene på tvers av hverandre og det skapes liv, bevegelse og positive vibber i byen fremover, står det å lese i forslaget som ble vedtatt av politikerne torsdag.

Saken behandles videre av kommunestyret senere denne måneden.