Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha flere på scenen under byfesten: – Skal også få folk til å åpne lommeboka

Lørdag 23. oktober er det gjenåpningsfest i Harstad. Samtidig slås et slag for TV-aksjonen - som Harstad ikke alltid støtter helhjertet.

Harstad skal feire gjenåpningen med en lang rekke arrangement helga 22. til 24. oktober. Den store gjenåpningsfesten er på dagtid lørdag og en av arrangørene er ildsjel, artist og dirigent Dag Erik Enoksen.

– Vi vil ha med alt som er av underholdningsverdi. Det kan være hva som helst. Vi er for eksempel en korby og har i tillegg mange korps som hadde vært flott å få med, sier Enoksen som sier at det rigges opp scene og lydanlegg denne dagen.

Det er ingen aldersgrense for hvem som kan delta. De som vil melde seg tar kontakt med Linn Karoliussen Hvattum som er daglig leder i Harstad Sentrum.

Vil samle inn mer enn tidligere

Samme helg går TV-aksjonen til inntekt for Plans arbeid for å bekjempe barneekteskap. Et mål for arrangørene bak byfesten er å få Harstad opp på lista over kommuner som bidrar mest til gode formål. I 2020 ble Harstad nummer 206 av landets 357 kommuner.

Enoksen sier at det ikke er pengene i seg selv som er aller viktigst, men at vi viser at Harstad er en by og kommune som bryr seg om andre.

– Helga er en markering av flere ting. Ved siden av gjenåpninga viser vi også solidaritet med årets TV-aksjon. På den ene siden vil vi at flere skal bidra til TV-aksjonen, samtidig som dette er en fin anledning for kulturen å vise sin solidaritet.

Med på festen er blant annet:

  • Kystjegerkommandoen - med en egen hinderløype tilpasset de yngre
  • Bjørnis, Trollmannen Tryll, Andre kjente lokale figurer
  • Blålysetater med sine kjøretøy
  • Åpen scene for korps, kor, lag, enkeltpersoner, grupper og foreninger

Les også

Vil fryse all bosetting av flyktninger og asylsøkere i Harstad