Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha gratis SFO: – Harstad er en versting 

Forrige uke var stortingsrepresentant Torgeir Knag Fylkesnes (SV) på besøk i Harstad med tydelig agenda.

Knag Fylkesnes er 1. kandidat for Troms valgkrets. Han hadde seg en solig rundtur i byen.

– Vi har vært en tur på Sør-Troms museum, på Trastad i Kværfjord og innom Seljestad ungdomsskole som har blitt et veldig fett bygg med kule folk og elever, forteller stortingsrepresentanten.

Les også

Ann Jorid måtte varme seg på lampene i parkeringshuset ved Bertheus: – Huset reddet livet mitt

Harstad blant de dyreste på SFO

Noe av det han var mest opptatt av å snakke med iHarstad om var partiets valgløfte om gratis SFO.

Knag Fylkesnes trekker Harstad frem som en av verstingene i fylket.

I følge nøkkeltall iHarstad har fått innsyn i har Harstad har ett av de dyreste SFO-tilbudene i fylket med en snittpris på 2.735 koner i måneden. I Troms og Finnmark blir Harstad kun slått av Tromsø og Bardu på pris. Dessuten er det hele 41,12 prosent av barna i Harstad som ikke ikke på SFO. Til sammenligning mangler bare 28 prosent SFO-plass i Tromsø.

– Disse tallene illustrerer noe vi er veldig opptatt av. Har du for eksempel to barn i SFO betaler du fort 50-80 tusen i året. For mange familier er det uoverkommelig. Sv ønsker å gjøre SFO til et gratis tilbud. Man betaler ikke for skole og vi vil ha gratis SFO. Da tror vi langt flere vil kunne gå der, og det vil styrke økonomien til barnefamiliene, sier Knag Fylkesnes.

– Vi må ta vare på de ansatte i olje og gass

Et av valgets store temaer i år er Norges olje- og gassfrem tid. Partiene strides om hva som er best for både miljø og økonomi. Knag Fylkesnes er tydelig på hva SVs standpunkt er. De ønsker en planlagt overgang der Norge reduserer oljeaktiviteten i samme takt som vi oppjusterer den grønne satssingen. Dette for å sikre ar kompetansen blir værende i Norge.

– Vi er veldig avhengige av å ha med de som jobber i oljeindustrien, over idet grønne skiftet. Vi skal skru ned olje- og gass-.aktiviteten og parallellt bygge opp ny og grønn energinæring. Vi kan ikke satse like hardt på både olje og grønn energi. Da må du doble arbeidskraften. Vi er redd for at vi sementerer vår beste kompetanse i olja, og så bygges det nye industrier opp utenlands og hva skjer da med vår kompetanse?, sier han

– Vi vil at de som i dag jobber i olja, skal gå tørskodd inn i de nye industriene.

Ikoniske Harstad

Stortingsrepresentanten legger videre ut om en sterk fascinasjon for nordnorsk historie, og da spesielt Tore Hund. Han mener det er viktig å huske at hovedtyngdepunktet for makta i Norge tidligere lå i nord - her alle ressursene var.

– Vi har funnet der naustet til Tore Hund en gang var på Bjarkøya. Vi har veldig lyst å restaurere det. Åtte meter høyt blir det. Det er viktig for oss å påminne alle om at de første tendensene til statsdannelse i Norge faktisk var i regionen rundt Harstad, forteller han.

Les også

Inviterer til Pride park på torget: – Det største programmet noensinne

Les også

Hege Anita gikk fra å mene noe hjemme til å mene noe «der ute» - Nå kan hun ende på tinget