Gå til sidens hovedinnhold

Vil ha utbedring av uteområdene etter at jente (13) ble skadet: – Pengene er der, men så ble det stilt

Høyres Rune Stenstrøm forundrer seg over kommunens arbeid rundt utbedringer av uteområder til skoler og barnehager.

iHarstad skrev tidligere denne uken om Frida (13) som skadet armen sin da et gammelt huskestativ ble ødelagt ved Sørvik skole.

Frida (13) skadet armen etter ulykke på skolen: – Apparatene er nesten 40 år gamle

Nå vil Høyres Rune Stenstrøm ha svar på hvor Harstad kommune ligger i utbedringen av uteområder.

– Pengene har ligget klare i måneder, men likevelhavner vi i denne situasjonen, sier han.

16, 5 millioner

I mars vedtok kommunestyret å sette av 16,5 millioner kroner til formålet, og tiltak ved fire prioriterte barnehager skulle iverksettes så raskt som mulig.

I følge Stenstrøm har det blitt stilt etter dette.

– I kommunestyret i april hadde jeg spørsmål om fremdrift på dette Jeg fikk til svar at det var satt ned en tverrfaglig gruppe og at kommunen hadde full kontroll, sier han.

Stenstrøm mener det er uakseptabelt at lekeapparater bryter ned selv med pengene bevilget. Det burde være en smal sak å få byttet ut denne type farlige installasjoner, mener han.

– Det er en grunn for at denne saken har blitt stressa fra Høyres side. Dette grunnet sikkerheten og trivselen til elevene. Nå ser vi at elevene pådrar seg skader mens vi venter. Penger er bevilget, men jeg ser ikke en eneste barnehage eller skole som er påbegynt opprustet. Det går ikke an å drive å planlegge opp og i mente. Denne unike saken belyser behovet. Nå er det tid for å handle, sier han.

Unison politisk vilje

Høyrepolitikeren reagerer særskilt på at tiltakene er vedtatt av et enstemmig kommunestyre. Om enn foreløpig uten synlige resultater.

– Høyre har virkelig stått på i denne saken. Dette over lang tid for å legge til rette fra politisk hold for at ungene skal ha trygge og utfordrende apparater. Og når det er en unison politisk vilje for å få dette til, mener jeg at dette på prioriteres umiddelbart.

Administrasjonen i kommunen jobber for tiden med å få oversikt over utbedringsbehov ved uteområdene til barnehager og skoler, men Stenstrøm ønsker tiltak nå.

Les også

Kristian har kjempet for sikkerheten på Kilhusveien i flere år: – Føler ikke vi ble hørt

Les også

Bøndene med gaver til politikerne, se hva som er inni eskene