Gå til sidens hovedinnhold

Vil kjøre ut middag: Får 70.000 av kommunen

Skafferiet har søkt Harstad kommunes næringsfond.

Skafferiet Harstad AS er en lokal mataktør med butikken Skafferiet Gourmet i Harstad sentrum.

– Skafferiet selger alt mulig av lokale råvarer, og har lenge hatt lyst til å bruke disse råvarene i ferdiglagede middagsretter, for utkjøring. De har testet dette ved noen anledninger, og har troen på at dette kan bli et viktig nytt bein å stå på. Skafferiet ønsker å etablere et middagskonsept, med utkjøring av ferdiglaget lokalmat-middag to ganger i uken, i prosjektet «smak av Harstad-området, rætt på dørra», skriver kommunedirektøren, som går inn for å bevise 70.000 kroner til prosjektet.

Les også

Med 39,5 i feber ble Kåre friskmeldt fra korona. Noen dager senere havnet han på isolat

– Skafferiet Harstad AS skal i dette prosjektet satse på en ny produktlinje, som er leveranser av middager laget av lokalmat. I dette prosjektet skal de etablere lokalmat-middagsordning. De skal utvikle konseptet, kjøpe inn utstyr for produksjon og emballering, samt test-råvarer, og de skal markedsføre konseptet og etablere en egen merkevare, heter det i saksfremlegget.

– Prosjektet har et tydelig næringselement og vil opprettholde arbeidsplasser, samt trolig øke omsetningen i en bedrift som opererer i en viktig nisjenæring, i sentrum.

Det er politikerne i utvalg for plan og næring som har siste ordet i saken, som avgjøres 10. mai.

Les også

Sønnen til K.M. Myrland hedrer sin far: – Sorgen er tung, men jeg bærer den ikke alene