Gå til sidens hovedinnhold

Vizuelli legger ned etter 39 års drift: – Det er helt forferdelig

Styret i Vizuelli AS har valgt å melde oppbud for bedriften. Med det er en tradisjonsrik bedrift som har eksistert siden 1982, da under navnet Trykksentralen, borte.

– Vizuelli har gjennom alle disse årene vært en bedrift som faglig og teknologisk alltid har lagt i front for å kunne betjene markedet med gode og nødvendige tjenester. Bedriften har hatt grafisk produksjon som ett av sine hovedområder. En fagbedrift som har produsert alt fra trykksaker til kommunikasjon, foto og utsmykking på print og digitale flater, forteller styreleder Ivar Kristoffersen og daglig leder Dan Olsen i en uttalelse.

Reklame- og designbyrået har vært det andre hovedområdet for bedriften.

– Det har alltid vært av stor betydning for bedriften, og - mener vi, av stor betydning for regionens næringsliv og andre kunder i og utenfor landsdelen som har benyttet seg av byråets tjenester.

Bedriften har gjennomført mange omstillinger, satsinger og tilpasninger de senere årene. Sist ved inngangen til 2020. Selskapet gikk inn i året med stor optimisme og gode resultater etter årets første måneder. Store kostnadsreduksjoner var på plass, ny trykkteknologi bestilt, ordreinngang og ordreserve virket mer lovende enn på mange år.

– Så kom Covid-19, først som plagsom smitte, så som en pandemi som etter hvert fikk stor negativ innvirkning for omsetningen til flere av bedriftens hoved produktgrupper og inntektsområder.

Les også

Camilla (32) elsker Harstad, men synes vi sladrer litt for mye: – Jeg har blitt kalt mye stygt

Klarte ikke drifte i pluss

Mens aktivitet og omsetning for byråvirksomheten har vært stabil og høy gjennom hele denne perioden, utviklet de øvrige virksomhetsområdene seg annerledes.

Omsetningen i 2020 for disse øvrige områdene ble sterkt preget av lavere aktivitetsnivå som følge av pandemien.

– Fra starten av 2021 har denne trenden bare økt og kulminert i et aktivitetsnivå blant våre viktigste kundegrupper for grafisk produksjon som har medført ytterligere omsetningsnedgang. En nedgang som gjør det umulig for selskapet å generere positiv drift videre, forteller Kristoffersen.

Han sier at bedriftens grafiske produksjon alltid har vært avhengig av et velfungerende næringsliv, organisasjoner, aktivitet i lag og foreninger, m.m. i landsdelen for å kunne drive med grafisk produksjon.

– Pandemiens konsekvens og realitet gjør at det makter ikke selskapet lengre, til tross for omstillinger som er gjort.

Les også

Kristian sikret vaksine da Ibestad ble isolert: – Det gjelder å hjelpe hverandre

– Riktig å stoppe nå

Styret og eiere har sammen med trofaste og dyktige medarbeidere prøvd å få bedriften til å bestå videre, men med dagens situasjon og de utsiktene som en ser konjunkturmessig fremover, så var det riktig å stoppe nå, sier Kristoffersen.

– Det er vemodig og helt forferdelig at man etter 39 års drift må be om oppbud. Det betyr at arbeidsplasser blir borte, og gode kolleger som har jobbet sammen i mange, mange år, mister jobbene sine. Det er tungt å erkjenne, og det er fryktelig beklagelig.

Kristoffersen sier at de på det sterkeste beklager overfor sine kunder, leverandører og samarbeidspartnere gjennom mange år som nå blir berørt av bedriftens oppbud.