Da Barn og unges kommunestyremøte gikk av stabelen torsdag 17. november, ble det valgt ny leder for Ungdomsrådet. Zoey Nordnes tar over stafettpinnen etter Jesper Stattin.

– Ideelt skulle jeg gjerne stilt som leder, men det er ikke praktisk eller håndterbart, sier Stattin, som likevel ikke forsvinner helt fra ungdomsrådet – han er nemlig valgt som rådsmedlem.

– Blir litt rart

– Det blir nok litt morsomt å sitte som rådsmedlem etter å ha vært leder. Jeg har jo plikt til å følge opp leder, sørge for at overgangen går bra og at ny leder er komfortabel i stillinga si. Så er jeg alltid tilgjengelig om hun har spørsmål, men jeg tenker nok at hun skal få rom til å lede rådet som hun føler passer, sier Stattin.

Han tror det kan være et fint skifte.

– Så blir det litt rart å ikke være møteleder og ikke representere rådet like mye, men også fint.

Stattin setter stor pris på at t han fikk muligheten i fjor til å sitte som leder av rådet. Det har vært et lærerikt år som han har fått mye ut av.

– Når du sitter i kommunestyret og i møter så blir du mer oppmerksom på hva som skjer i kommunen, og får et mer helhetlig blikk på både politikken og samfunnet, og hvordan det henger sammen. Jeg har også fått mye god erfaring med saksbehandling og møtevirksomhet og hvordan man fremmer forslag, og det å tørre å snakke opp for seg selv.

Klar for jobben

Den nyvalgte lederen tror det skal gå greit å ta turen opp til talerstolen i kommunestyret for å tale ungdommens sak.

– Jeg liker å prate, så det skal ikke være noe problem, sier Nordnes da iHarstad ringer.

Hadde du tenkt å stille til leder i forkant av møtet, eller var det en impulsiv avgjørelse?

– Nei, jeg hadde ikke tenkt på det, men jeg er veldig glad i å engasjere meg i alt, og blir fort opphengt i det og har lyst til å hjelpe alle. Så da tenkte jeg at det hørtes veldig interessant ut.

Rådets toppsaker

Nordnes går i dag første året på Stangnes, på studieretninga frisør, blomster, interiør og eksponeringsdesign, etter å ha tatt et omvalg.

– Jeg gikk på restaurant og matfag på Rå i fjor, og det var der jeg kom inn i elevrådet først.

Nå gjør hun seg klar til et år i ungdomsrådet, og to av sakene som det ferske rådet skal jobbe med ble bestemt av BUK.

– Vi hadde en avstemming, og de to som kom på topp var helsesykepleiere og mental helse og transport, sier Nordnes.

– Det er mange som merker at de må så i kø for å prate med helsesykepleier, og de er ikke der alle dagene. Det er mange som trenger å snakke med helsesykepleier, og så er hun ikke der.